• Dolar
    32.485
  • Euro
    34.687
  • Ç.Altın
    3.976
  • Altın
    2.407
KIRIKKALE
22°
00:48

Yatsı'ya Kalan Süre

Kırıkkale dahil 68 ilde operasyon! 878 şüpheli yakalandı

Ülke genelinde silah ticaretine yönelik süren geniş çaplı operasyonlarda, çeşitli tiplerde toplam 750 adet ruhsatsız silah ele geçirilirken, bu işlemlere karıştığı tespit edilen 878 şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Mercek-15" adı verilen operasyonun 68 ilde eş zamanlı olarak yürütüldüğünü ve bu operasyonların halkın huzurunu bozan organize suç örgütleri ile onlara silah sağlayan kişilere karşı kesintisiz süreceğinin altını çizdi.

Operasyon detaylarına göre, ele geçirilen silahlar arasında 559 ruhsatsız tabanca, 58 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 14 uzun namlulu tüfek ve 119 ruhsatsız av tüfeği bulunuyor. Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; halkımızın huzurunu kaçıranlara ve onlara destek olanlara karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecek." ifadelerini kullandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Haziran 2023 ile 28 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen Mercek operasyonları kapsamında toplam 79 bin 235 silah ele geçirilirken, bu operasyonlar sonucunda 89 bin 915 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Operasyonlar, polis ve jandarma ekiplerinin koordineli çalışmaları sonucu gerçekleştirildi. Yetkililer, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak adına bu tür operasyonların devam edeceğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

ŞAMPİYON SELÇUK AYDIN YÜREKLERE DOKUNDU

İlginizi Çekebilir

Yoğun talep üzerine tavuk çiftliği kurdu,

İlginizi Çekebilir

KIRMIZI IŞIKTA KAZA 4 YARALI

Haber Yorumları

Yorum Yaz

78334

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#